18 Ocak 2012

BALIK YANINA ÖZEL ROKALI SALATA


MALZMELER:

  • 6-7 Yaprak kıvırcık
  • 1/2 Demet roka
  • 3-4 Dal taze soğan
  • 1 Adet kırmızı soğan
  • 1 Adet turp
SOS:

  • 1 Tatlı kaşığı tepeleme mayonez
  • 3 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 Yemek kaşığı limon suyu
  • 1 Çay kaşığı tuz 
  • 1 Çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI:
  1. Tüm yeşillikler yıkanır, suları süzülür, ince ince doğranır.
  2. Sos ayrı bir kasede iyice karıştırılır.
  3. Servise yakın salata ile karıştırışır.

14 Ocak 2012

BALIK ÇORBASI

MALZEMELER:
  1. 1 Adet ayıklanmış levrek
  2. 1 Adet patates
  3. 1 Adet havuç
  4. 1 Adet soğan
  5. 2 Adet defne yaprağı
  6. 2 Yemek kaşığı un
  7. 1/2 Limon suyu
  8. 5 Bardak su
  9. Tuz
  10. Bir tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
  • Derisi yüzülmüş iri iri doğranmış balıklar yaklaşık 10 dak. defne yaprakları ile beraber pişene kadar haşlanır. 
  • Balıklar içinden alınıp kılçıklarından ayıklanır. 
  • İçine dağılmış kılçıkları ayıklamak amacıyla çorbanın suyu süzgeçten geçirilir ve yeniden ocağa konur. Balık suyunun içine küp küp doğranmış havuç ve patates atılır, doğranmış soğan eklenir, tuzu eklenir ve 10-15 dak. haşlanır. Ayıklanmış balıklar eklenir.
  • Limon suyuyla ve biraz suyla inceltilmiş un kaynayan çorbaya eklenir ve yeniden kaynayana kadar karıştırılır.
  • Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  • Servis yaptıktan sonra doğranmış dereotu ile süslenerek servis yapılır.
 Afiyet olsun.


9 Ocak 2012

DAMLA ÇİKOLATALI KEK


MALZEMELER:

  • 1,5 Su bardağı toz şeker
  • 4 Yumurta
  • 1/2 Su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilin
  • 1/2 Su bardağı damla çikolata (damla çikolata yerine evde bulunan herhangi bir kalıp çikolatayı bıçakla satır kıyması şeklinde kıyıp kullanabilirsiniz)


HAZIRLANIŞI:

  1. Şekerle ılık yumurtaları 5 dak. mikserle çırpın.
  2. Sıvıyağ ve sütü ekleyin karıştırın.
  3. Un, vanilin ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyip ekleyin ve karıştırın.
  4. Damla çikolataları ekleyip karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. 180 C de 45 dak. pişirin.



1 Ocak 2012

KREMALI MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 200 gr. mantar
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su+et suyu karışımı
  • 2 yemek kaşığı krema veya 1 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI:
  1. Boş bir çelik tencerede unu hafifçe pembeleştirin.
  2. Süt+su+et suyu karışımını ekleyin ve hızlıca tel çırpma aletiyle karıştırın. 
  3. Kaynamak üzere olan çorbaya ince ince doğranmış mantarları ekleyin. 
  4. Tuzunu ekleyin.
  5. 15 dak. kısık ateşte kaynayan çorbaya kaymağı veya tereyağını ekleyin iyice eriyince altını kapatın.


KEREVİZ SALATASI

 
MALZEMELER:

  • 3 Adet orta boy kereviz
  • 2 Su bardağı kadar koyu kıvamlı yoğurt
  • 1 Çay bardağı mayonez
  • 1-2 Diş sarımsak
  • Tuz+karabiber
  • 1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Üzerini süslemek için kereviz tohumu ve kereviz yaprakları veya iri ceviz taneleri


HAZIRLANIŞI:

  1. Yoğurdu, mayonezi, sarımsağı, cevizi, tuz karabiberi tel çırpıcı ile çırpın.
  2. Kerevizleri kalınca soyun, yıkayın, hiç odunsu dokusu kalmasın.
  3. Kerevizleri robotun ince rende kısmında rendeleyin.
  4. Yoğurtlu karışıma karıştırın.
  5. Üzerini kereviz tohumuyla veya kereviz yapraklarını incecik doğrayarak veya iri ceviz taneleriyle süsleyin.
Afiyet olsun.