4 Mayıs 2015

PAKİSTAN USULÜ BİRYANİ

Pakistan'dan aldığım meşhur bir baharat markasının Biryani masalasının arkasındaki Biryani tarifi:

ORJİNAL BİRYANİ MASALA (BAHARATI):

1 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
1 Tatlı kaşığı karabiber,
1 Tatlı kaşığı kimyon,
1 Çay kaşığı silme karanfil tozu,
1 Çay kaşığı silme muskat cevizi tozu,
1 Tatlı kaşığı çemen tozu (caraway=karaman kimyonu diye çevrilmiş ama kokusundan çemen olduğu bariz bir şekilde belli oluyor)

MALZEMELER:

  • 4 Su bardağı ayıklanmış en az 30' kaynar suda bekletilmiş jasmine pirinç (yasemin kokulu diye satılıyor)
  • 750 gr. küçük kuşbaşı et 
  • 4 Adet orta boy doğranmış soğan
  • 2 Silme yemek kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil 
  • 2 Silme yemek kaşığı ince rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 su bardağı zeytinyağ
  • 3 Yemek kaşığı biryani baharatı (ben yukarıdaki gibi ayarladım ölçüleri siz baharat ölçüsünü damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)

HAZIRLANIŞI:

  1. Eti büyükçe yapışmaz bir pilav tenceresinde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Zeytinyağını ekleyin ve kızınca soğanı ekleyip pembeleştirin.
  3. Sarrımsak ezmesini ekleyin ve biraz karıştırın.
  4. Zencefil ezmesini ekleyin.
  5. 7-8 su bardağı kaynar su ekleyin ve epirinçleri ilave edin.
  6. Biryani baharatını ekleyin.
  7. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  8. Kısık ateşte normal pilav pişirir gibi pişirin. Geride kaynar su bulundurmayı unutmayın ihtiyaca göre eklemeniz gerekebilir.