TAFANA: Kayseri'nin eski evlerinde avlu içinde tandır bulunan aynı zamanda yiyecek içecek de depolanan bir çeşit mutfak, aslında mutfaktan daha fazlası; mutfak+kiler gibi bir yer elbette tandırda ekmek pişirecekler için genişçe düşünülmüş.50 yıl evvel Gesi Bağları'nda anneannemin tafanasından tandırın içinde bakır tencere üstünde bakır kevgir içinde benmari usulü buharda pişen iç pilavlı kuş dolmalarından Japon suşileri ve Fransız macaronlarına uzanan bir tafanada beraber olmak dileğiyle...
31 Ağustos 2016
VİŞNELİ BROWNIE
Vişneli Bownie |
MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı toz şeker
- 125 gr. tereyağ
- 1 Paket 80 gr. lık bitter çikolata
- 1 Paket 80 gr. lık sütlü çikolata
- 1 Paket vanilin
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 Su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 Su bardağı kadar çekirdekleri çıkarılmış vişne
HAZIRLANIŞI:
- Tereyağ ve çikolatalar çelik bir tencerede çok kısık ateşte eritilir.
- 3 Yumurta ve toz şeker mikserle çırpılır.
- Erimiş çikolata-yağ karışımı eklenir.
- Vanilin eklenir.
- Un karbonat ve kakao da ayrı bir kapta elenmiş olarak elenir.
- Yağlanmış borcama dökülür.
- Vişneler kekin üzerine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 C deki fırında pişirilir.
NOT: Fırından çıkan bownie ilk başta daha kabarık olmakla biraz sonra ortası hafif inebilir bu onun orjinal Amerikan brownielerinde olduğu gibi değişik tarifleri deneyerek yakalamayı umduğumuz sakızımsı bir dokusu (chewy) olduğundandır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)