PORTAKALLI KEK
MALZEMELER:
- 4 Yumurta
- 1,5 Su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 3 Su bardağı un
- 1 Portakal kavbuğu rendesi
- 1 Çay bardağı üzüm
- 1 Kahve fincanı ceviz
- 1 Paket vanilin
- 1,5 Paket kabartma tozu
- 1 Portakalın suyu
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtayla şekeri 5 dak. mikserle çırpın.
- Sütü, yağı ekleyin ve karıştırın.
- Unu,vanilini ve kabartma tozunu ekleyin kaşıkla karıştırın.
- Üzümü, portakal kabuğunu ve cevizi ekleyin karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 C deki fırında yaklaşık 40 dak. pişirin.
- Fırından çıkan keki 10 dak. dinlendirin ve üzerine portakal suyunu dökün.
- Biraz daha soğuması için bekleyin ve servis tabağına alın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder