27 Ekim 2011

PORTAKALLI KEK



MALZEMELER:
  • 4 Yumurta
  • 1,5 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Portakal kavbuğu rendesi
  • 1 Çay bardağı üzüm
  • 1 Kahve fincanı ceviz
  • 1 Paket vanilin
  • 1,5 Paket kabartma tozu
  • 1 Portakalın suyu

HAZIRLANIŞI:
  1. Yumurtayla şekeri 5 dak. mikserle çırpın.
  2. Sütü, yağı ekleyin ve karıştırın.
  3. Unu,vanilini ve kabartma tozunu ekleyin kaşıkla karıştırın.
  4. Üzümü, portakal kabuğunu ve cevizi ekleyin karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 175 C deki fırında yaklaşık 40 dak. pişirin. 
  7. Fırından çıkan keki 10 dak. dinlendirin ve üzerine portakal suyunu dökün. 
  8. Biraz daha soğuması için bekleyin ve servis tabağına alın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder