MALZEMELER:
125 gr. yumuşak tereyağ
3/4 su bardağı esmer şeker
1 paket vanilin
1 yumurta
1 kahve fincanı pekmez (her türlüsü olabilir) (orjinalinde molasses)
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı zencefil (tepeleme değil)
2 tatlı kaşığı zencefil (tepeleme değil)
1.5 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı muskat cevizi tozu
bir tutam tuz
AHSEN'İN SÜSLEDİKLERİ
HAZIRLANIŞI:
- Şekerle yağı mikserle 3 dak. çırpın.
- Yumurtayı ve pekmezi ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
- Unu ve tüm baharatları, vanilini, tuzu ayrı bir yerde karıştırıp bu karışıma dökün ve elinizle yoğurun.
- Yoğurduğunuz bu yumuşak kurabiye hamurunu bir saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru çok hafif unlayayark 1/2 cm. kalınlığında açın ve kurabiye kallıbınızla şekiller verin kalan hamuru toplayıp yeniden açın yeniden şekiller verin.
- Önceden ısıtılmış 160 C deki fırında 10-12 dak. pişirin.
- Piştikten sonra 10 dak. tepside soğutun ve servis tabağına alın.
- İyice soğuyan kurabiyelerin üzerini aşağıda tarifi olan sosla süsleyin.
SOS:
- 2.5 Yemek kaşığı su
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Dilediğiniz renk gıda boyası ya da aklınıza gelen doğal bir renklendirici (su yerine vişne suyu veya portakal suyu vs.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder