26 Ekim 2011

ZENCEFİLLİ KURABİYE-GINGERBREAD



MALZEMELER:
125 gr. yumuşak tereyağ
3/4 su bardağı esmer şeker
1 paket vanilin
1 yumurta
1 kahve fincanı pekmez (her türlüsü olabilir) (orjinalinde molasses)
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı zencefil (tepeleme değil)
1.5 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı muskat cevizi tozu
bir tutam tuz

AHSEN'İN SÜSLEDİKLERİ
 HAZIRLANIŞI:
  1. Şekerle yağı mikserle 3 dak. çırpın.
  2. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
  3. Unu ve tüm baharatları, vanilini, tuzu  ayrı bir yerde karıştırıp bu karışıma dökün ve elinizle yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz bu yumuşak kurabiye hamurunu bir saat buzdolabında dinlendirin.
  5. Hamuru çok hafif unlayayark 1/2 cm. kalınlığında açın ve kurabiye kallıbınızla şekiller verin kalan hamuru toplayıp yeniden açın yeniden şekiller verin.
  6. Önceden ısıtılmış 160 C deki fırında 10-12 dak. pişirin.
  7. Piştikten sonra 10 dak. tepside soğutun ve servis tabağına alın.
  8. İyice soğuyan kurabiyelerin üzerini aşağıda tarifi olan sosla süsleyin.
SOS:
  • 2.5 Yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Dilediğiniz renk gıda boyası ya da aklınıza gelen doğal bir renklendirici (su yerine vişne suyu veya portakal suyu vs.)
                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder