TAFANA: Kayseri'nin eski evlerinde avlu içinde tandır bulunan aynı zamanda yiyecek içecek de depolanan bir çeşit mutfak, aslında mutfaktan daha fazlası; mutfak+kiler gibi bir yer elbette tandırda ekmek pişirecekler için genişçe düşünülmüş.50 yıl evvel Gesi Bağları'nda anneannemin tafanasından tandırın içinde bakır tencere üstünde bakır kevgir içinde benmari usulü buharda pişen iç pilavlı kuş dolmalarından Japon suşileri ve Fransız macaronlarına uzanan bir tafanada beraber olmak dileğiyle...
23 Ekim 2011
ANTEP MUTFAĞI
Oldukça zengin olan Antep mutfağını hem yeni öğrenip hem de sizlerle paylaşmam biraz zor görünüyor ancak yeni aldığım kitabımı size göstermeden duramayacağım. Antep'li arkadaşamın tavsiyesiyle aldığım bu kitap Gaziantep Üniversitesi Vakfi yayını ve tüm tarifleri Antep'li hanımlarınkiyle birebir aynı. Zaten biraz mutfak kültürü ve deneyimi olan tariflerin olabirliliğini farkedecektir. Henüz çoğunu denemediğim ama tümünü beğendiğim ve en kısa zamanda deneyeceğim bu kitap Özden Özsabuncuoğlu'na ait olan Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder