27 Ekim 2011

ÇİLEKLİ TATLI

Aşağıdaki ölçüler 30x38cm. lik büyük bir fırın tepsisine  göredir. Bu tarifi büyük borcama göre yapmak isterseniz 1/4 oranında azaltarak yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 1,5 Kg. süt
  • 1 Yumurta
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1-5 Su bardağı toz şeker
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gr. kedidili (savayer bisküvi) veya 5 yumurta ile yapılmış pandispanya (5 yumurta ve 5 yemek kaşığı toz şeker mikserle yaklaşık 10 dak. iyice çırpılır. 5 yemek kaşığı un elenerek eklenir ve kaşıkla yavaşça karıştırılarak yedirilir. Yağlanmış tepsiye dökülür. Kek ayarında pembeleşene kadar pişirilir.)
HAZIRLANIŞI:
  1. Büyük boy  fırın tepsisine bir sıra kedi dili serin.
  2. Üstüne yukarıdaki malzemeleri karıştırarak pişirdiğiniz kremayı dökün.
  3. En üste de alttaki tarife göre pişirdiğiniz meyve peltesini dökün.
  4. Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapın.
ÇİLEK PELTESİ:
  • 1 Kg. çilek
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 2 Yemek kaşığı pudra şekeri
Çilekleri robotta püre yapın ve bu üç karışımı ocakta 5-6 dak. kaynatın.

NOT: Çilek yerine vişne, erik, şeftali, kivi, kayısı, ananas da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder