Aşağıdaki ölçüler 30x38cm. lik büyük bir fırın tepsisine göredir. Bu tarifi büyük borcama göre yapmak isterseniz 1/4 oranında azaltarak yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
NOT: Çilek yerine vişne, erik, şeftali, kivi, kayısı, ananas da kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1,5 Kg. süt
- 1 Yumurta
- 2 Yemek kaşığı nişasta
- 2 Yemek kaşığı un
- 1-5 Su bardağı toz şeker
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 400 gr. kedidili (savayer bisküvi) veya 5 yumurta ile yapılmış pandispanya (5 yumurta ve 5 yemek kaşığı toz şeker mikserle yaklaşık 10 dak. iyice çırpılır. 5 yemek kaşığı un elenerek eklenir ve kaşıkla yavaşça karıştırılarak yedirilir. Yağlanmış tepsiye dökülür. Kek ayarında pembeleşene kadar pişirilir.)
- Büyük boy fırın tepsisine bir sıra kedi dili serin.
- Üstüne yukarıdaki malzemeleri karıştırarak pişirdiğiniz kremayı dökün.
- En üste de alttaki tarife göre pişirdiğiniz meyve peltesini dökün.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapın.
- 1 Kg. çilek
- 2 Yemek kaşığı nişasta
- 2 Yemek kaşığı pudra şekeri
NOT: Çilek yerine vişne, erik, şeftali, kivi, kayısı, ananas da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder