|
Maalesef benim pancake tavam Christmas motifli düzünü tercih ederim |
MALZEMELER:
- 1Su bardağı yoğurt ve süt karışımı
- 1/4 Su bardağı erimiş tereyağı
- 1 Büyük yumurta
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1/2 Paket vanilin
- 1 tutam tuz
|
Bir yüzü kızaran pancakeleri ters çevirince |
HAZIRLANIŞI:
- Yoğurtla sütü karıştırıp diğer malzemeleri hazırlayana kadar beklemeye bırakın.
- Tereyağını eritip ılımaya bırakın.
- Yumurtayla şekeri mikserle 2-3 dak. çırpın.
- Ilımış tereyağını ve süt-yoğurt karışımını ekleyin karıştırın.
- Un, vanilin, kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
- Büyükçe teflon bir tavayı ısınmak üzere orta ateş üzerinde bırakın kekten biraz daha yumuşak kıvamda olan hamurdan tavaya kahve fincanı tabağı büyüklüğünde (10-12cm.) 3 veya 4 adet bırakın. 2-3 dak. sonra bir yüzü kızarınca spatula yardımıyla ters çevirin. Krep pişirir gibi tüm hamuru sırayla pişirin.
- Servis tabağına alıp üstünü maple şurupla veya arzu edilen reçellerle, meyvelerle özellikle çilek, muz, şeftali vs.ile, pudra şekeriyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.
|
Maple syrup dökebilirsiniz |
|
Pudra şekeri serpebiliriniz |
NOT: Daha fazla yapmak için yumurtayı ikiye çıkarıp biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha yumuşak olması gerektiğini unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder