12 Kasım 2011

KISIR

Kısır
Farklı zamanlardan farklı enstanteneler

MALZEMELER: (8 kişilik)

  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Demet maydanoz
  • 5-6 Dal taze soğan
  • 5-6 Yaprak kıvırcık
  • 1/2 Demet taze nane
  • İsteğe bağlı olarak 1/2 demet dereotu
  • Arzu ederseniz 1/2 Demet roka
  • 5-6 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 Limon suyu
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı sumak
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • İstenirse 2-3 Yemek kaşığı nar ekşisi


HAZIRLANIŞI:

  1. İnce bulguru bolca kaynar suyla ıslatın kaşıkla karıştırın ve fazla gelen suyu tamamen süzün geride kalan ıslanmış bulgurun üstünü kapatın ve şişmeye bırakın.
  2. 5-10 dak. sonra salçaları ekleyin ve ister kaşıkla karıştırın ister elinizle yoğurun. Salçanın lezzetini bulgur tamamen çeksin diye elinizle yoğurmanızı tercih ederim.
  3. Tüm yeşillikleri ayıklayın, yıkayın, suyu tamamen süzülünce ince ince doğrayın.
  4. Tüm baharatları ve geri kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Tabi ki tuzunu, limonunu veya biberini damak tadınıza göre ayarlarsınız. 
  5. Servis yaparken kıvırcık üstüne dizip yanlarına da turşu koyabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder