Kısır |
Farklı zamanlardan farklı enstanteneler |
MALZEMELER: (8 kişilik)
- 2 Su bardağı ince bulgur
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 Yemek kaşığı biber salçası
- 1 Demet maydanoz
- 5-6 Dal taze soğan
- 5-6 Yaprak kıvırcık
- 1/2 Demet taze nane
- İsteğe bağlı olarak 1/2 demet dereotu
- Arzu ederseniz 1/2 Demet roka
- 5-6 Yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 Limon suyu
- 1 Tatlı kaşığı pul biber
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı sumak
- 1 Tatlı kaşığı karabiber
- İstenirse 2-3 Yemek kaşığı nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
- İnce bulguru bolca kaynar suyla ıslatın kaşıkla karıştırın ve fazla gelen suyu tamamen süzün geride kalan ıslanmış bulgurun üstünü kapatın ve şişmeye bırakın.
- 5-10 dak. sonra salçaları ekleyin ve ister kaşıkla karıştırın ister elinizle yoğurun. Salçanın lezzetini bulgur tamamen çeksin diye elinizle yoğurmanızı tercih ederim.
- Tüm yeşillikleri ayıklayın, yıkayın, suyu tamamen süzülünce ince ince doğrayın.
- Tüm baharatları ve geri kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Tabi ki tuzunu, limonunu veya biberini damak tadınıza göre ayarlarsınız.
- Servis yaparken kıvırcık üstüne dizip yanlarına da turşu koyabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder