MALZEMELER:
- 1/2 Kg. bakla,
- 1 Çay bardağı zeytinyağ,
- 1 Adet soğan,
- 1/2 Demet dereotu,
- 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
- 1 Tatlı kaşığı tuz,
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker,
- 1 Su bardağı su
- Bakla ayıklanır, doğranır, yıkanır.
- Zeytinyağ düdüklü tencerede ısıtılır, doğranmış soğan eklenir ve pembeleleştirilir.
- Bakla, tuz, kırmızı biber, dereotu, şeker ve bir su bardağı su eklenir ve karıştırılır.
- Düdüklünün pimi çıktıktan sonra 10-15 dak. kendi düdüklünüze göre pişirilir.
- Yoğurt ile birlikte servis edilir.
baklayı pek sevmiyorum ama sağlıklı olduğu için arada yiyorum.
YanıtlaSilgüzel tarif eline sağlık.:)
kelime doğrulama soruyor yorum yazarken, kaldırman daha çok yorum gelmesi için iyi olur, yazması zor oluyor harfleri..:)
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilAynen ben de bazı sebzeleri sevmesek de yılda bir kez olsun yapıyorum çocuklar vitaminini alsın tadını bilsin diye. Baklalı yogurt çorbam var o çok lezzetli ve farklı bir çorba yakında onu yazacağım denersiniz. Ayrıca tavsiyeniz için teşekkürler.
YanıtlaSil