20 Haziran 2013

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

MALZEMELER:
  • 1/2 Kg. bakla,
  • 1 Çay bardağı zeytinyağ,
  • 1 Adet soğan,
  • 1/2 Demet dereotu,
  • 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
  • 1 Tatlı kaşığı tuz,
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 Su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
  1. Bakla ayıklanır, doğranır, yıkanır.
  2. Zeytinyağ düdüklü tencerede ısıtılır, doğranmış soğan eklenir ve pembeleleştirilir.
  3. Bakla, tuz, kırmızı biber, dereotu, şeker ve bir su bardağı su eklenir ve karıştırılır.
  4. Düdüklünün pimi çıktıktan sonra 10-15 dak. kendi düdüklünüze göre pişirilir.
  5. Yoğurt ile birlikte servis edilir.
 

3 yorum:

  1. baklayı pek sevmiyorum ama sağlıklı olduğu için arada yiyorum.
    güzel tarif eline sağlık.:)
    kelime doğrulama soruyor yorum yazarken, kaldırman daha çok yorum gelmesi için iyi olur, yazması zor oluyor harfleri..:)

    YanıtlaSil
  2. Aynen ben de bazı sebzeleri sevmesek de yılda bir kez olsun yapıyorum çocuklar vitaminini alsın tadını bilsin diye. Baklalı yogurt çorbam var o çok lezzetli ve farklı bir çorba yakında onu yazacağım denersiniz. Ayrıca tavsiyeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil