MALZEMELER:
- 5-6 Tane büyük patates,
- 1/2 kg. yoğurt,
- 2-3 yemek kaşığı mayonez,
- 1/2 demet dereotu,
- 2 diş sarımsak,
- 1 limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 adet salatalık
2- Büyük bir kase içinde yoğurdu ( yoğurt sulu olmasın ev yoğurdu ise biraz süzebilirsiniz), mayonezi, dereotunu, sarımsağı, limon suyunu, karabiberi ve tuzu karıştırın.
3-Rendelenmiş patatesleri ekleyin, kenarlı bir servis tabağına veya borcama yerleştirin.
4-Üzerine salatalıkları kabuklarıyla birlikte rendeleyin soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Oldukça hafif bir salata, hamur islerinin yanında yerken ferahlatıyor. Kalanı bozulmuyor sadece salatalıklar sulanmış gibi oluyor hepsini karıştırıp ev halkına ikram edebilirsiniz.
YanıtlaSil