13 Kasım 2010

YOĞURTLU PATATES SALATASI





MALZEMELER:

  • 5-6 Tane büyük patates,
  • 1/2 kg. yoğurt,
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez,
  • 1/2 demet dereotu,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 adet salatalık

HAZIRLANIŞI:

1-Patatesleri haşlayın, soğuyunca kabuklarını soyup rendeleyin.

2- Büyük bir kase içinde yoğurdu ( yoğurt sulu olmasın ev yoğurdu ise biraz süzebilirsiniz), mayonezi, dereotunu, sarımsağı, limon suyunu, karabiberi ve tuzu karıştırın.

3-Rendelenmiş patatesleri ekleyin, kenarlı bir servis tabağına veya borcama yerleştirin.

4-Üzerine salatalıkları kabuklarıyla birlikte rendeleyin soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

NOT:

Salatayı bir gün önceden hazırlayıp servis yapacağınız zaman salatalıkları rendeleyebilirsiniz.
 

1 yorum:

  1. Oldukça hafif bir salata, hamur islerinin yanında yerken ferahlatıyor. Kalanı bozulmuyor sadece salatalıklar sulanmış gibi oluyor hepsini karıştırıp ev halkına ikram edebilirsiniz.

    YanıtlaSil