MALZEMLER
HAZIRLANIŞI
1- Şekerle yumurtayı mikserle 4-5 dak. çırpın.
2- Yoğurdu, yağı ve tahini ekleyip karıştırın.
3- Unu, kabartma tozu ve vanilini birlikte eleyerek keki kaşıkla karıştırın.
4- Yağlanmış bir borcama keki dökün, üzerine 4 yemek kaşığı tahini kaşıkla gezdirin, kaşığın tersiyle tüm kekin üzerine yayın. Üzerine bir avuç toz şeker, isteye bağlı olarak bir avuç ceviz veya fındık serpin.
5- Soğuk fırına sürün kek ayarında 175C'de 40 dk. pişirin. Kürdanla veya ince bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- 3 Yumurta
- 1,5 Su bardağı toz şeker
- 250 Gram erimiş tereyağ veya bir su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin (içine)
- 4 yemek kaşığı tahin (üzerine)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
1- Şekerle yumurtayı mikserle 4-5 dak. çırpın.
2- Yoğurdu, yağı ve tahini ekleyip karıştırın.
3- Unu, kabartma tozu ve vanilini birlikte eleyerek keki kaşıkla karıştırın.
4- Yağlanmış bir borcama keki dökün, üzerine 4 yemek kaşığı tahini kaşıkla gezdirin, kaşığın tersiyle tüm kekin üzerine yayın. Üzerine bir avuç toz şeker, isteye bağlı olarak bir avuç ceviz veya fındık serpin.
5- Soğuk fırına sürün kek ayarında 175C'de 40 dk. pişirin. Kürdanla veya ince bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Kolay ve lezzetli bir kek. Ben keklere mısırözü yağı kullanmayı tercih ediyorum. Hem hafif oluyor hem de birkaç gün daha yumuşak kalıyor.
YanıtlaSilselamlar ayşecim, kekini deneyeceğim ama ne kadar elma konulacağını yazmamışsın sanırım gözünden kaçmış
YanıtlaSilBu tarife elma konulmuyor sanırım bir karışıklık olmuş ama diğer elmalı kekimi kastediyorsan eğer 3 elma konuluyor.
YanıtlaSil