MALZEMELER:
- 1/2 Kg. süt
- 1 Büyük çay bardağı yoğurt
- 1 Büyük çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 Paket pakmaya
- Tuz
- İyi marka un
- 250 Gr. tereyağını eritin ve iyice kızdırın .
- Alabildiğine un koyun ve karıştırın annemin tabiriyle tışş diye ses gelsin. Ocağı kapatın. (Kavrulmuş helva kıvamında olacak ama kavrulmayacak rengi krem rengi olacak.)
- Arzu ederseniz dövülmüş ceviz ekleyin.
- Mayayı ılık sütün içinde eritip 10 dak. bekletin.
- Kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
- Bezileri hazır yufkalardan biraz kalın olacak şekilde açın aralarına erimiş tereyağ sürün, üç bezi üstüste olsun.
- Bu üç beziyi 8 cm. eninde oklavanın uzunluğunca katlanır.
- Sekizer cm.lik kareler halinde kesilir.
- Kestikten sonra biraz bekleyin, hamur parçalarını fırına yakın sıcakta bırakmayın mümkün olduğunca soğuk bir yerde bekletin ki yağları çabuk donsun.
- Bu sekizer cm.lik kareleri daha büyük kareler (15-16 cm2) haline getirmek için tekrar açın. 3-4 mm. kalınlığında olsun.
- İçine 2 yemek kaşığı kadar iç konulup zarf gibi katlanır. Tekrar 10-12 cm. lik kareler halinde açılır.
- Ters tarafına bıçakla 3-4 kere batırılır.
- Düzgün olan tarafa çatalla süs yapılır. Üstüne yumurta sarısı sürülür ve çöreketu serpilir.
- Önceden ısıtılmış yüksek ısıdaki fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder