MALZEMELER:
- 1 Kg. Kabak
- 250 gr. orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı prinç
- 1 Adet orta boy soğan
- 1/4 demet dereotu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5-6 yemek kaşığı su
- Tuz+kırmızı toz biber karışımı
HAZIRLANIŞI:
- İster top kabak ister normal kabak olsun kabakların yüzleri bıçakla kazınır, yıkanır ve içleri oyulur.
- Oyulan kabaklar tuz+kırmızı biber karışımıyla ovalanır.
- Ayrı bir kapta kıyma, ince ince doğranmış soğan, yıkanmış prinç, doğranmış dereotu, baharatlar, salça, su ve yağ yoğurulur.
- Kabaklar bu içle çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur. Dolma yapmaya yeni başlayanlar için küçük ama önemli bir püf nokta: eğer dolmaları sıkı doldurursanız pişince şişen prinçler nedeniyle çok sert olur bu nedenle kabaklar biraz gevşek doldurulmalıdır.
- Doldurulmış kabaklar bir tencereye dizilir ve yarı yerine kadar su doldurulur.
- Orta hararetli ocak ateşinde kabaklar pişene kadar pişirilir.
- Üzerine salçalı yağ yapılır yoğurla birlikte afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder