Tart hamurunun kalıplara yerleştilişi |
Elmaların kalıplara dolduruluşu |
Tartların üzerine sepet askılarının yapılışı |
Tartın piştikten sonra pudralanmış sunumu |
MALZEMELER:
İÇ:
- 5 Adet büyük boy elma,
- 6 Yemek kaşığı toz şeker,
- 1 Çay bardağı iri ceviz,
- 1 Tatlı kaşığı tarçın,
- 125 Gr. eritimiş tereyağı,
- 1 Çay bardağı yogurt,
- 1 Çay bardağı sıvı yağ,
- 1 Paket kabartma tozu,
- Alabildiği kadar un,
- Elmalar yıkanır, soyulur, rendelenir. Orta ateşte arada karışrırılarak 10 dak. rengi şeffaflaşana kadar pişirilir.
- Toz şeker eklenir 5 dak. daha piştikten sonra altı kapatılır.
- Ceviz ve tarçın eklenir ve iyice karıştırılır.
- Tereyağ eritilir. Çukurca bir kap içine alınır, sıvıyağ, yogurt eklenir ve karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur ve bir saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamur 2-3 mm.kalınlığında merdane ile açılır ve kalıplara 1. resimde görüldüğü gibi yerleştirilir.
- Hazırlanan iç 1-2 yemek kaşığı kalıbınızın büyüklüğüne gore yerleştirilir.
- Turtaların üzeri kalan hamurla ya elde yuvarlanan parçalarla ya da merdane ile açılan hamurdan kesilen ince uzun şeritlerle sepet havası verilecek şekilde süslenir.
- 200 C derecede yaklaşık 30-35 dak. pembeleşene kadar pişirilir. Üzerine bir tel süzgeçle pudra şekeri serpilir afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder