Limonlu-Bezeli Pay Fırında iken |
Limonlu-Bezeli Pay Fırından çıkınca |
- 1 Su bardağı toz şeker (su bardağı=cup)
- 1/4 Su bardağı mısır nişastası
- 1-1/2 Su bardağı su
- 3 Yumurta sarısı
- 2 Limon kabuğu rendesi
- 1/3 Su bardağı limon suyu
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 3 Yumurta beyazı
- 1/3 Su bardağı toz şeker
- 1 Adet hazır tart altlığı veya brisse hamurundan yapılmış hafif pembeleşene kadar pişirilmiş yaklaşık 22 cm. çapı olan bir tart.
YAPILIŞI:
- Orta boy bir tencerede toz şekeri ve mısır nişastasını karıştırın.
- Suyu ekleyin ve tel çırpıcı ile iyice nişasta eriyene kadar karıştırın.
- Yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın.
- Karıştırarak orta ateşte muhallebi gibi pişirin ve 1 dak. kaynatın.
- Ocağı kapatın ve rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu ve tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- Hazır tart kalıbınızın içine veya pişmiş tart kalıbınızın içine limonlu peltenizi sıcakken doldurun.
- Temiz bir kapta yumurta beyazlarını ve 1/3 su bardağı olan toz şekeri iyice sertleşene kadar çırpın.
- Sıcak limon peltesinin üzerine beze hamurunu kaşık kaşık serbest biçimli olarak bırakın.
- 160 C'de 15-20 dakika veya isteğinize bağlı esmerlikte olana kadar pişirin.
NOT: Bezeli Payın en zor tarafı piştikten sonra muhafaza etmek. Üzerini kapatınca hem terliyor üzerinde nokta nokta karamel rengi su damlacıkları oluşuyor hem de ilk andaki kabarıklığı gidiyor. Üzeri açık olarak içine koku sinmeyecek temiz bir buzdolabında veya kışın havalar soğuk iken balkonda üzeri tülbentle örtülü olarak muhafaza edip çokta fazla beklemeden soğuk olarak servis yapın.
En sevdigim tatli muhtesem bayildim tarifinize keske annemde arada bize bundan yapsa
YanıtlaSil