MALZEMELER:
- 3 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Tutam tuz
- 250 gr. erimiş tereyağ
- 2 Su bardağı şeker
- 1 Paket vanilin
- 1 Su bardağı hindistan cevizi sütü
- 8 Yumurta akı
- 1 Su bardağı hindistan cevizi
- 1 Paket krema
- Süslemek için kavrulmuş hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Fırını 160 C de ısıtın.
- Kek kağıtlarınızı kalıba dizin. (2 düzine)
- Mixerinizin hamur karıştırma ucuyla tereyağını ve 1,5 su bardağı şekerini 3-4 dak. karıştırın. Vanilini ekleyin.
- Unu , kabartma tozunu ve tuzu bir kase içinde karıştırın ve mixeri düşük ayarda tutarak tereyağın üzerine ekleyin, karıştırın.
- Hindistan cevizi sütünü ekleyin, biraz karıştırın ve bir kenara bırakın.
- Temiz bir kase içerisinde mixerin çırpma ucuyla yumurta aklarını düşük ayarda çırpın.
- Üzerine kalan ½ su bardağı şekeri ekleyin ve yüksek hızda yumurta akları sertleşene kadar yaklaşık 4 dak. çırpın.
- Yumurta aklarını 3 seferde unlu karışıma ekleyin ve kaşıkla yavaşça kaıştırın, hindistan cevizini ilave edin.
- Kek hamurunu kağıt kalıplara paylaştırın. Cupcakeler altın rengi olana kadar ya da pişene kadar 20-25 dak. pişirin.
- Kremayı mikserle çırpın kekler soğuyunca ya da servisten önce üzerlerine şırınga ile süsleyin.
- Hindistan cevizini bulabilirseniz iri rendelenmiş taze hindistan cevizini teflon tavada kısık ateşte karıştırarak kavurun ve kremaların üzerini süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder