28 Eylül 2011

TÜRK KAHVELİ KEK

MALZEMELER:
  • 5 Yumurta
  • 1,5 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı pirinç unu
  • 1 Su bardağı un
  • 200 gr. tereyağ veya 1 küçük su bardağı sıvıyağ
  • 1 Paket kabartma tozu

  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Çay kaşığı Türk kahvesi

HAZIRLANIŞI:
  1. Yumurtayla şekeri mikserle 3-5 dak. çırpın.
  2. Erimiş tereyağını ılık ılık dökün.
  3. Unları ve kabartma tozunu ekleyince tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Yuvarlak büyük borcamda pişirin.
  5. Kaynar sıcaklığı geçince süt-kahve karışımını kekin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder