14 Nisan 2014

İNCİRLİ-SÜTLÜ TATLI

MALZEMELER:

  • 3 Yumurta,
  • 1 Su bardağı toz şeker,
  • 1 Su bardağı un,
  • Islatılmış 7-8 tane incir,
  • 1 Su bardağı ceviz,

ŞERBET:

  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1,5 Su bardağı su 
  • 2 Yemek kaşığı nescafe
  • Şeker ve su 10 dak. kaynatılır ve nescafe eklenir, nescafe tamamen eriyince ocak kapatılır.

KREMASI:

  • 2 Yemek kaşığı un, 
  • 2 Yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 5 Yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 lt. süt,
  • 1 paket vanilin,
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 Paket krem şanti,

HAZIRLANIŞI:

  1. Yumurta ve şeker mikserle çırpılır, 
  2. Un eklenir ve kaşıkla karıştırılır.
  3. Yumuşamışve doğranmış olan incirler ve iri çekilmiş cevizler eklenerek karıştırılır.
  4. 175 C'de 30-35 dak. pişirilir.
  5. Fırından çıkan kek biraz ılıyınca kaynarlığı geçmiş olan şerbet dökülür.
  6. Krem şanti ve vanilin hariç tüm krema malzemeleri orta ateşte karıştırarak kaynatılır.
  7. Vanilin eklenir ve ocak kapatılır.
  8. Soğuyan kremaya krem şanti eklenir ve mikserle 5 dak. çırpılır.
  9. Şerbetli kekin üzerine krema serilir ve üzeri cevizle süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder