MALZEMELER:
ŞERBET:
KREMASI:
HAZIRLANIŞI:
- 3 Yumurta,
- 1 Su bardağı toz şeker,
- 1 Su bardağı un,
- Islatılmış 7-8 tane incir,
- 1 Su bardağı ceviz,
ŞERBET:
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1,5 Su bardağı su
- 2 Yemek kaşığı nescafe
- Şeker ve su 10 dak. kaynatılır ve nescafe eklenir, nescafe tamamen eriyince ocak kapatılır.
KREMASI:
- 2 Yemek kaşığı un,
- 2 Yemek kaşığı mısır nişastası,
- 5 Yemek kaşığı toz şeker,
- 1 lt. süt,
- 1 paket vanilin,
- 1 Yemek kaşığı tereyağ,
- 1 Paket krem şanti,
HAZIRLANIŞI:
- Yumurta ve şeker mikserle çırpılır,
- Un eklenir ve kaşıkla karıştırılır.
- Yumuşamışve doğranmış olan incirler ve iri çekilmiş cevizler eklenerek karıştırılır.
- 175 C'de 30-35 dak. pişirilir.
- Fırından çıkan kek biraz ılıyınca kaynarlığı geçmiş olan şerbet dökülür.
- Krem şanti ve vanilin hariç tüm krema malzemeleri orta ateşte karıştırarak kaynatılır.
- Vanilin eklenir ve ocak kapatılır.
- Soğuyan kremaya krem şanti eklenir ve mikserle 5 dak. çırpılır.
- Şerbetli kekin üzerine krema serilir ve üzeri cevizle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder