MALZEMELER:
YAPILIŞI:
- 4 Yumurta,
- 1 Büyük su bardağı süt,
- 1 tam 2/3 su bardağı püre yapılmış kabak tatlısı,
- 1 Büyük su bardağı toz şeker,
- 1 Büyük su bardağı esmer şeker,
- 220 gr. tereyağ,
- 3 tam 1/3 Su bardağı un,
- 2 tam 3/4 tatlı kaşığı (silme) kabartma tozu
- 3/4 tatlı kaşığı (silme) karbonat,
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz,
- 5 tatlı kaşığı (silme) tarçın,
- 2 tatlı kaşığı (silme) zencefil,
- 1 tatlı kaşığı (silme) yenibahar, (isteğe bağlı)
- 2 tatlı kaşığı (silme) rendelenmiş muskat cevizi,
- 1/4 tatlı kaşığı (silme) öğütülmüş karanfil,
YAPILIŞI:
- Tüm kuru toz malzemeyi bir kasede karıştırın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle krema haline gelinceye kadar çırpın.
- Esmer şekeri ve toz şekeri ekleyip 5 dak. daha mikserle çırpın.
- Her bir yumurtayı tek tek kırıp karışıma mikserle yedirin. Yani bir yumurta kırın mikserle bir dak. kadar çırpın sonra ikincisini krın ve çırpın. Tüm yumurtaları bu şekilde teker teker çırpın.
- Mikserin hızını iyice düşürün sütü ve unlu karışımı ekleyin.
- Kabak tatlısını da ekleyip hafifçe çırpın ve tamamen karışmasını sağlayın.
- Karışımı küçük kek kalıplarına ya da kağıtlara dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 C de 20-25 dak. pişirin.
- Fırından çıkan kek kalıbını 15 dak. beklettikten sonra kalıplardan çıkarın. Tamamen soğuyunca servis yapabilir ya da servis yapana kadar hava almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder