2 Eylül 2014

GERÇEK AMERİKAN CHEWY BROWNIE (ÇİKOLATALI KEK)

Gerçek Amerikan Brownie (chewy) Resimde de görüldüğü gibi bu kekin özelliği sakız gibi yapışık yapışık olması çoktandır aradığımız kıvamı bu tarifte tutturduk çocuklar bayıldılar fırından çıkar çıkmaz üçer dilim yediler. 
MALZEMELER: (1 Büyük su bardağı = 1 Cup)

  • 1 Büyük su bardağı büyüklüğünde (ya da 2 paket 80 gr. lık) bitter çikolata,
  • 1/2 Büyük Su bardağı (200 gr.) tereyağı
  • 3 Büyük yumurta
  • 1 1/4 Büyük Su bardağı un
  • 1 Büyük su bardağı toz şeker
  • 1 Paket vanilin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tercihen 1/2 Su bardağı iri çekilmiş ceviz, fındık veya badem (ben bu sefer cevizsiz yaptım)
  • Üzerini süslemek için 1/2 Su bardağı damla çikolata
HAZIRLANIŞI:
  1. Orta büyüklüklükte çelik bir tencerenin içinde kısık ateşte çikolatayı ve tereyağını arada bir karıştşrarak eritin ve ocağı kapatın.
  2. Ayrı bir kapta 3 oda sıcaklığındaki yumurtaları 3-5 dak. kabarana kadar mikserle çırpın.
  3. Çırpılmış yumurtayı erimiş çikolataya aktarın ve karıştırın.
  4. Ayrıca bir kabın içerisinde karıştırmış olduğunuz un, şeker, vanilin ve karbonat karışımını da çikolatalı karışıma aktarın ve kaşıkla karıştırın.
  5. Yağlanmış 22x33 cm. büyüklüğünde dikdörtgen ya da buna eş büyüklükte başka bir fırın kabına dökün.
  6. Önceden 175 C'de ısıtılmış fırına 22-24 dak. pişirin. Pişme süresinin sonlarında bir kürdan veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin ve pişer pişmez fırından çıkarın. Fırın içinde bekletirseniz ya da fazla pişirirseniz sertleşip kurur sakız gibi olan kendine özgü kıvamı kaybolur.
24 Küçük dilim brownie çıkıyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder