| Bu sefer karadutlu yaptım karadutlardan geriye kalan 1 yemek kaşığı karadut suyunu limonlu sosa ilave ettim hem lezzeti hem görüntüsü farklılaştı. |
MALZEMELER:
- 4 Yumurta
- 16 Yemek kaşığı şeker
- 12 Yemek kaşığı süt
- 8 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 20 Yemek kaşığı un
- 1 Paket vanilin
- 1 Paket kabartma tozu
- Şeftali, kayısı, vişne veya erik
- 2-3 Yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 1 veya 2 limon suyu
- Yumurtayla şekeri mikserle çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyin, karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Yağlanmış büyük borcama keki dökün.
- Üzerine dilimlenmiş bir çeşit meyveyi veya vişneleri dizin.
- 180 C de önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırından çıkınca 5 dak. bekletin.
- Erimiş tereyağına 2 yemek kaşığı toz şeker ve limonu ekleyip karıştırın ve kekin üzerine kaşıkla gezdirerek dökün. Vişneli veya karadutlu yapınca suyundan ilave ederseniz fotoğraftaki gibi bir görüntü ve lezzet elde edersiniz.
| Meyveler deepfreeze den çıktıysa ağırlık yapıyor ve dibe batıyor taze ise üstte kalıyor her iki durum da birbirinden lezzetli. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder