Bu sefer karadutlu yaptım karadutlardan geriye kalan 1 yemek kaşığı karadut suyunu limonlu sosa ilave ettim hem lezzeti hem görüntüsü farklılaştı. |
MALZEMELER:
- 4 Yumurta
- 16 Yemek kaşığı şeker
- 12 Yemek kaşığı süt
- 8 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 20 Yemek kaşığı un
- 1 Paket vanilin
- 1 Paket kabartma tozu
- Şeftali, kayısı, vişne veya erik
- 2-3 Yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 1 veya 2 limon suyu
- Yumurtayla şekeri mikserle çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyin, karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Yağlanmış büyük borcama keki dökün.
- Üzerine dilimlenmiş bir çeşit meyveyi veya vişneleri dizin.
- 180 C de önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırından çıkınca 5 dak. bekletin.
- Erimiş tereyağına 2 yemek kaşığı toz şeker ve limonu ekleyip karıştırın ve kekin üzerine kaşıkla gezdirerek dökün. Vişneli veya karadutlu yapınca suyundan ilave ederseniz fotoğraftaki gibi bir görüntü ve lezzet elde edersiniz.
Meyveler deepfreeze den çıktıysa ağırlık yapıyor ve dibe batıyor taze ise üstte kalıyor her iki durum da birbirinden lezzetli. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder