MALZEMELER:
- 3 Adet yufka
- 3 Yumurta
- 5 Adet haşlanmış, rendelenmiş patates
- 1 Su bardağı yoğurt
- 125 Gr. erimiş tereyağ veya margarin
- Arzuya göre rendelenmiş kaşar ve maydanoz
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtayı, rendelenmiş patatesi, yoğurdu, yağı, kaşarı ve maydanozu karıştırın.
- Yufkalardan birini açın ve üzerine bu karışımın 1/3 ini kaşığın tersiyle yayın.
- İkinci yufkayı bunun üzerine açın malzemenin 1/3 ini sürün.
- Üçüncü yufkayı da en üste açın ve kalan malzemeyi de en üste yayın.
- Üçünü beraber rulo yapın.
- Ruloyu bir saat buzdolabında bekletin sonra birer cm. kalınlığında kesin.
- Fırın tepsisine yan yatırarak dilimleri dizin isterseniz yumurta sarısı sürün.
- 200 C deki sıcak fırında pişmeye bırakın yüzleri kızaran börek dilimlerini ters çevirin.
- İki tarafı da kızaran börekleri sıcakken servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder