6 Aralık 2011

PATATESLİ BÖREK



MALZEMELER:
  • 3 Adet yufka
  • 3 Yumurta
  • 5 Adet haşlanmış, rendelenmiş patates
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 125 Gr. erimiş tereyağ veya margarin
  • Arzuya göre rendelenmiş kaşar ve maydanoz

HAZIRLANIŞI:
  1. Yumurtayı, rendelenmiş patatesi, yoğurdu, yağı, kaşarı ve maydanozu karıştırın.
  2. Yufkalardan birini açın ve üzerine bu karışımın 1/3 ini kaşığın tersiyle yayın.
  3. İkinci yufkayı bunun üzerine açın malzemenin 1/3 ini sürün.
  4. Üçüncü yufkayı da en üste açın ve kalan malzemeyi de en üste yayın.
  5. Üçünü beraber rulo yapın. 
  6. Ruloyu bir saat buzdolabında bekletin sonra birer cm. kalınlığında kesin.
  7. Fırın tepsisine yan yatırarak dilimleri dizin isterseniz yumurta sarısı sürün.
  8. 200 C deki sıcak fırında pişmeye bırakın yüzleri kızaran börek dilimlerini ters çevirin. 
  9. İki tarafı da kızaran börekleri sıcakken servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder