MALZEMELER:
- 2 Su bardağı toz şeker
- 2.5 Su bardağı su
- 1 Paket ekmek
- 1 Lt. süt
- 4 Yemek kaşığı irmik
- 3 Yemek kaşığı nişasta
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 Paket krem şanti
- 1 Su bardağı soğuk süt
- 1 Paket vanilin
- Hindistan cevizi tozu
HAZIRLANIŞI:
- Etimekler borcama dizilir.
- Şeker karamela rengi olana kadar çelik bir tencerede orta ateşte yakılır. Üstüne su eklenir ve 5 dak. kaynatılır. Şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.
- 1 Bardak şeker, irmik, nişasta karıştırılır. Üstüne süt eklenir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatılır. 1 Paket vanilin eklenir karıştırılır.
- Pişen sütlü tatlı şerbeti çekmiş olan etimeklerin üstüne dökülür.
- Krem şanti sütle mikserle 5 dak. çırpılır ve soğuyan tatlı üstüne düzgünce yayılır. Hindistancevizi ile süsleyip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder