18 Aralık 2011

KÖRİLİ TAVUK SALATASI


MALZEMELER:
  • 1 Adet tavuk
  • 2 Su bardağı kadar koyu kıvamlı yoğurt
  • tuz+karabiber
  • 1 yemek kaşığı kadar köri
  • 1/2 Su bardağı ceviz
  • 1-2 Diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
  1. Tavuğu düdüklü tencerede haşlayın.
  2. Soğuyunca etlerini kemiklerinden ayırıp robotta çekin. Kırık pirinç görüntüsünde olacak incelikte olsun.
  3. Yoğurdu, cevizi, sarımsağı ve baharatları tel çırpıcı ile karıştırın. Körinin ölçüsünü isterseniz azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
  4. Tavuğu ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Üzerini cevizle ve köriyle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder