Ananslı Cheesecake i de aynen vişneli gibi yapıp üzerine ananas dilimlerini yerleştirip ananas suyuyla pelte yapıyorum |
- 1,5 Paket burçak ya da başak bisküi
- 100 gr. erimiş ılık tereyağ
- 5 yumurta
- 2/3 çay fincanı toz şeker
- 1 paket labne veya beyaz krem peynir (veya 2 paket)
- 1 su bardağı süzme yoğurt veya labne
- 1 paket vanilin
PELTESİ:
- 1 Adet vişne kompostosu
- 1,5 Yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 Yemek kaşığı toz şeker
- Bisküileri elinizle kırın ve robotta unufak oluncaya kadar çekin.
- Erimiş tereyağını ılıtın ekleyin ve bir kez daha karışana kadar çekin.
- Büyük bir fırın servis kabına elinizle bastırarak yerleştirin. Kalınlığı 5 mm. yi geçmesin.
- Robotta bıçak ucu takılı olarak ılık yumurtayı, oda sıcaklığındaki labne ve süzme yoğurdu(süzme yoğurt kullanmak istemezseniz 2 labne veya 1 labne+1 beyaz krem peynir de kullanabilirsiniz), vanilini ve şekeri çırpın ve bisküinin üstüne dökün.
- Tatlının üstünü alüminyum folyoyla kapatıp 175 C derecedeki fırında 40 dak. pişirin.Pişerken son 5 dak. sık sık kontrol edin kenarları hafif sararmış olabilir ama çatlamasın. Çok çatlayan cheesecake peynirleşmiş demektir. Fırın kabınızı sallayın ortası çok cıvık kalmasın ama hafif titreyebilir soğuyunca oturuyor.
- Fırından çıkan cheesecake i ılımaya bırakın. Ilıyan cheesecake'in üzerine vişneleri serin.
- Kompostonun suyunu, şekeri ve mısır nişastasını ocakta karıştırarak kaynatın. Meyvelerin üzerine kaynar kaynar dökmemek için biraz ılımasını bekleyin bu arada yüz tutmaması için ara sıra karıştırın.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder