- 1,5 Su bardağı toz şeker
- 4 Yumurta
- 1/2 Su bardağı sıvıyağ
- 1 Su bardağı ılık süt
- 3 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilin
- 1/2 Su bardağı damla çikolata (damla çikolata yerine evde bulunan herhangi bir kalıp çikolatayı bıçakla satır kıyması şeklinde kıyıp kullanabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI:
- Şekerle ılık yumurtaları 5 dak. mikserle çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyin karıştırın.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyip ekleyin ve karıştırın.
- Damla çikolataları ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 180 C de 45 dak. pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder