6 Aralık 2011

KABAKLI YOĞURTLU SALATA

Kabak salatasını kabak çekirdeğiyle süslemek gerçekten farklı ve anlamlı bir deneme oldu.

MALZEMELER:
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 kg. kabak
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • dereotu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 500-600 gr. kadar koyu kıvamlı yoğurt

HAZIRLANIŞI:
  1. Kabakları bıçağı dik tutarak kazıyın, yıkayın ve rendeleyin.
  2. Teflon bir tavada zeytinyağında orta ateşte pişene kadar kavurun.
  3. Ayrı bir tavada 2-3 yemek kaşığı zeytinyağıyla ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Eski tabiriyle sokraç yapın.
  4. Soğuduktan sonra tuz, sarımsak, yogurt, soğan ve kabakları karıştırın.
  5. Üzerini doğranmış dereotu ile süsleyin.
Aceleniz varsa soğansız da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder