Kabak salatasını kabak çekirdeğiyle süslemek gerçekten farklı ve anlamlı bir deneme oldu. |
MALZEMELER:
- 1 büyük baş soğan
- 1 kg. kabak
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- dereotu
- 1-2 diş sarımsak
- 500-600 gr. kadar koyu kıvamlı yoğurt
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları bıçağı dik tutarak kazıyın, yıkayın ve rendeleyin.
- Teflon bir tavada zeytinyağında orta ateşte pişene kadar kavurun.
- Ayrı bir tavada 2-3 yemek kaşığı zeytinyağıyla ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Eski tabiriyle sokraç yapın.
- Soğuduktan sonra tuz, sarımsak, yogurt, soğan ve kabakları karıştırın.
- Üzerini doğranmış dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder