2 Mayıs 2011

KAYISILI MİNİ CHEESECAKE

Benim yaptığım cheesecakeler

MALZEMELER:
  • 1 Paket kakaolu burçak bisküi
  • 3 Yemek kaşığı tereyağ
  • 2 Paket beyaz krem peynir veya labne
  • 1/2 Su bardağı süzülmüş yoğurt
  • 2 Yumurta
  • 1/2 Su bardağı toz şeker
  • 1 Paket vanilin
  • Bir tutam tuz
  • 1 Çay bardağı kayısı marmelatı

HAZIRLANIŞI:
  1. Biküileri robotta çekin, erimiş ve kaynar sıcaklıkta olmayan tereyağıyla karıştırın.
  2. Küçük kağıtlar içine birer yemek kaşığı koyun ve kaşığın tersiyle bastırın.
  3. Krem peyniri mikserle 1 dakika çırpın.
  4. Yumurtayı, yoğurdu ve vanilyayı, şekeri, tuzu ekleyin iyice karışana kadar mikserle çırpın.
  5.  Kağıtlara 1-2 cm. yüksekliğinde olacak şekilde paylaştırın.
  6. Önceden ısıtılmış 130 Cde 20 dak. pişirin.
  7. Soğuduktan sonra en az 4 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine birer tatlı kaşığı kayısı marmeletı ile süsleyin ve servis yapın.
                                                   
                                            Tarifi aldığım kaynaktaki profesyonel fotoğraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder