Afiyet olsun gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı bir börek yiyip de tarif almayan olmuyor. |
MALZEMELER:
- 1 Kg. yufka
- 300 Gr. haşhaş
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 2 Soğan
- Zeytinyağ
- Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
- 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2-3 Su bardağı haşlanmış mercimek
- Biraz tuz
- Mercimek haşlanır.
- Soğanlar doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
- Baharatlar atılır ve karıştırılır.
- Ocağın altı kapatılır, ceviz, haşlanmış mercimek ve biraz da tuz ilave edilip karıştırılır.
- 1Ssu bardağı yağla haşhaş tahin kıvamında olacak şekilde ezilerek karıştırılır.
- Bir yufka açılır haşhaşla yağ karışımından hemen hemen her yerine gelecek şekilde sürülür
- Haşhaşın kıvamı yoğun olduğu için kolay sürülemezse yufkanın üzerine biraz su serpin ve elinizle sürünki haşhaş yayılabilsin. NOT: Sakın suyu önceden haşhaşa inceltmek amacıyla karıştırmayın bir süre sonra daha da koyulaşıyor.
- İkinci yufkayı birincinin üzerine serin ve aynı şekilde haşhaşlayın.
- İki kat olan yufkayı 12 eşit üçgen parça çıkacak şekilde kesin.
- Hazırladığınız içden ikişer yemek kaşığı kadar koyup yukarıdaki şekilde kıvırın.
- Tepsiye dizin üzerine fırçayla ince bir kat zeytinyağ sürün .
- 240C de sıcak fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder