Turşu için ölçülü güzel bir tarif buldum ben yaptım bayıldılar siz de deneyin.
MALZEMELER:
- 5 Kg.lık bir adet cam kavanoz
- Lahana,
- Kornişon salatalık
- Biber
- Yeşil veya biraz sararmış domates
- Kereviz sapından pancar sapına kadar arzu ettiğiniz hertürlü sebze
- 1 Avuç kadar üzüm
- 1 Baş sarımsak
- 1 Büyük çay bardağı (ajda) turşuluk tuz
- 1 Büyük çay bardağı sirke
- 1 Tatlı kaşığı limon tuzu
- Tüm sebzeler yıkanır, salatalık, domates ve biberler yorgan iğnesiyle delinir, lahana ve diğer büyük sebzeler doğranır.
- Sarımsaklar soyulur ve yıkanır.
- Cam kavanoza sarımsak, üzüm ve diğer sebzeler kat kat konur.
- Ayrı bir yerde soğuk su, tuz ve sirke karıştırılarak sebze dolu kavanoza dökülür.
- Kavanoz kapatılır.
- Ertesi gün suyu azalmış mı diye kontrol edilir azaldıysa sebzeleri örtecek kadar su eklenir.
- Turşu yaklaşık bir ay kadar serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder