5 Mart 2013

İÇ BAKLALI ENGİNAR

MALZEMELER:
  • 1 Orta boy soğan
  • 4 Adet Enginar
  • 1/2 Kg. iç bakla
  • 1/2 Su bardağı zeytinyağ
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • Biraz dereotu
HAZIRLANIŞI:
  1. Soğanı soyup, yıkayıp yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  2. Enginarları dört eşit parçaya bölün.
  3. Zeytinyağ, tuz ve şekeri ilave edin.
  4. Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp tencereye koyun, malzemenin yarı yerine kadar kaynar su ekleyin.
  5. Orta ateşte 5 dak. piştikten sonra bıçakla çizilmiş baklaları ekleyin ve yavaşça biraz karıştırın ve tencere kapalı olarak pişirin.
  6. Biraz ılıyınca servis tabağına alın ve üzerini doğranmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder