MALZEMELER:
- 1 Orta boy soğan
- 4 Adet Enginar
- 1/2 Kg. iç bakla
- 1/2 Su bardağı zeytinyağ
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- Biraz dereotu
- Soğanı soyup, yıkayıp yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Enginarları dört eşit parçaya bölün.
- Zeytinyağ, tuz ve şekeri ilave edin.
- Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp tencereye koyun, malzemenin yarı yerine kadar kaynar su ekleyin.
- Orta ateşte 5 dak. piştikten sonra bıçakla çizilmiş baklaları ekleyin ve yavaşça biraz karıştırın ve tencere kapalı olarak pişirin.
- Biraz ılıyınca servis tabağına alın ve üzerini doğranmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder