29 Nisan 2013

ERZİNCAN USULÜ ZEYTİNYAĞLI DOLMA

MALZEMELER:
  • 1 Çay fincanı zeytinyağ
  • 5-6 Tane soğan
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Yemek kaşığı kuru nane
  • 2 Yemek kaşığı pulbiber
  • 1/2 Yemek kaşığı karabiber
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 2 Yemek kaşığı domates salçası
  • 2 Su bardağı prinç
  • 1 Su bardağı kaynar su
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tane sumak+1 su bardağı kaynar su
HAZIRLANIŞI:
  1. Kuru biber ve patlıcanlar kaynar suya atılır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  2. Sumak kaynar suda 30 dak. bekletilir.
  3. Zeytinyağ bakır veya teflon bir tencere içine alınır hafifce kızdırılır.
  4. Doğranmış soğan eklenir ve arada karıştırılarak pembeleştirilir.
  5. Yukarıda yazılı olan tüm malzemeler teker teker eklenir ve karıştırılır.
  6. En son kaynar su eklenir kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  7. İç biraz ılıyınca dolmalar doldurulur ve bir biber bir patlıcan ağız ağıza gelecek şekilde kapatılır tencereye dizilir.
  8. En az 30 dak. kaynar suda bekletilmiş sumak süzülerek suyu dolma tenceresine konur biraz da kaynar su eklenir kısık ateşte pişirilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder