MALZEMELER:
- 1 Çay fincanı zeytinyağ
- 5-6 Tane soğan
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Yemek kaşığı kuru nane
- 2 Yemek kaşığı pulbiber
- 1/2 Yemek kaşığı karabiber
- 1 Yemek kaşığı biber salçası
- 2 Yemek kaşığı domates salçası
- 2 Su bardağı prinç
- 1 Su bardağı kaynar su
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tane sumak+1 su bardağı kaynar su
- Kuru biber ve patlıcanlar kaynar suya atılır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Sumak kaynar suda 30 dak. bekletilir.
- Zeytinyağ bakır veya teflon bir tencere içine alınır hafifce kızdırılır.
- Doğranmış soğan eklenir ve arada karıştırılarak pembeleştirilir.
- Yukarıda yazılı olan tüm malzemeler teker teker eklenir ve karıştırılır.
- En son kaynar su eklenir kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
- İç biraz ılıyınca dolmalar doldurulur ve bir biber bir patlıcan ağız ağıza gelecek şekilde kapatılır tencereye dizilir.
- En az 30 dak. kaynar suda bekletilmiş sumak süzülerek suyu dolma tenceresine konur biraz da kaynar su eklenir kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder