25 Nisan 2013

SARAY BURMASI

TAFANA
Oldukça yumuşak ve hafif bir tatlı.

    MALZEMELER:
  • 5 Yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Kg. süt
  • 1-2 Adet damlasakızı
  • 100 Gr. tereyağ
  • 1 Paket vanillin
  • 1/2 Kahve fincanı gülsuyu
  • Hindistan cevizi tozu
  • Ceviz
  • Tarçın

    HAZIRLANIŞI:
  1. Un, toz şeker, süt ve damlasakızı çelik bir tencere içinde orta ateşte karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
  2. Ocağı kapatınca tereyağ,vanilin ve gülsuyu eklenir muhallebi sıcakken 5-10 dak. mikserle çırpılır.
  3. Islatılmış bir fırın tepsisine 1/2 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür.
  4. Soğuyunca yaklaşık 6x8 cm. ölçüsünde dikdörtgen oluşacak şekilde kesilir.
  5. Spatula yardımıyla herbir dikdörtgeni alınarak hindistan cevizine yatırılır.
  6. İçine ceviz +tarçın karışımı konup resimdeki gibi rulo yapılır.
  7. Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder