Oldukça yumuşak ve hafif bir tatlı. |
- MALZEMELER:
- 5 Yemek kaşığı tepeleme un
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 Kg. süt
- 1-2 Adet damlasakızı
- 100 Gr. tereyağ
- 1 Paket vanillin
- 1/2 Kahve fincanı gülsuyu
- Hindistan cevizi tozu
- Ceviz
- Tarçın
HAZIRLANIŞI:
- Un, toz şeker, süt ve damlasakızı çelik bir tencere içinde orta ateşte karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Ocağı kapatınca tereyağ,vanilin ve gülsuyu eklenir muhallebi sıcakken 5-10 dak. mikserle çırpılır.
- Islatılmış bir fırın tepsisine 1/2 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür.
- Soğuyunca yaklaşık 6x8 cm. ölçüsünde dikdörtgen oluşacak şekilde kesilir.
- Spatula yardımıyla herbir dikdörtgeni alınarak hindistan cevizine yatırılır.
- İçine ceviz +tarçın karışımı konup resimdeki gibi rulo yapılır.
- Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder