Altakiler normal puaça gibi katlandı üsttekiler ağzı yukarı gelecek şekilde kapatıldı. |
MALZEMELER:
- 1 Paket yaş maya
- 1-2 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 4 Büyük çay bardağı su
- 1 Büyük çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 (125 gr.) Paket tereyağ veya yerine zeytinyağ
- 2 Yemek kaşığı yogurt
- 1 Yumurtanın akı hamuruna sarısı yüzüne
- Beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Çörekotu
- Mayayı, şekeri ve tüm sıvı malzemeleri hafif ılık olarak 10 dak. kadar bekletin.
- Maya köpürünce tuzu, yumurtanın akını ve unu ilave edip yumuşak bir puaça haamuru yoğurun.
- 40 dak. kadar mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde beziler yapın avuç ortası büyüklüğünde açın ve içine beyaz peynir-maydanoz karışımı koyup kapatın.
- Üzerine yumurtanın sarısını sürün, çörekotu serpin.
- 10-15 dak. tepside kabarmasını bekleyin.
- Önceden ısıtılmış 220-240 C'de yüzleri kızarana kadar pişirin.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bezi alın. 1/2 cm. kalınlığında açın. 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
- Herbir üçgenin içine elmalı içten koyun ve sigara böreği gibi kenarlarını katlamadan kıvırın.
- Tepsiye dizilen elmalı çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- 10-15 dak. da tepside kabarması için bekletin.
- Önceden ısıtılmış 220-240 C'de yüzleri kızarana kadar pişirin.
4-5 Adet elmayı rendeleleyin.Herbir elma için bir yemek kaşığı şeker ekleyin. 5-6 dak. orta ateşte kaynatın. 1 Tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı ceviz içi ekleyin bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder