30 Mayıs 2013

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER:
  • 5 Yemek kaşığı tarhana
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 Yemek kaşığı kıyma (Arzuya göre)
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 6 Su bardağı su+et suyu karışımı
  • 2 Tatlı kaşığı nane
  • 1 Çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
  1. Tarhana bir kase suda bir iki saat kadar ıslatılır.
  2. Kıyma boş tencerede ezerek kavrulur. (Kıymasız da gayet güzel oluyor)
  3. Tereyağ eklenir ve eritilir.
  4. Salça eklenir yağda kızdırılır.
  5. Nane eklenir karıştırılır.
  6. Tarhana, su+et suyu karışımı ve tuz eklenir karıştırarak pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder