30 Mayıs 2013

YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 1 Küçük çay bardağı prinç
  • 2 Su bardağı kadar yogurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek kaşığı un
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Yemek kaşığı nane
  • İsterseniz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (cılgalan biberi)
HAZIRLANIŞI:
  1. Yoğurt, un ve yumurtayı tel çırpma aleti ile karıştırın.
  2. Princi 2-3 su bardağı kadar su ile pişirin.
  3. Çırpılmış yoğurdu ekleyip karıştırarak pişirin.
  4. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatınca da arada bir karıştırıp çorbanın kesilmesini önleyin. Hatta isterseniz 1/2 su bardağı kadar soğuk su ekleyip karıştırabilirsiniz.
  5. Tereyağını tavada eritip naneyi ve kırmızı biberi ekleyip kızdırın.
  6. Çorbanın üzerine kızgın yağı dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder