BADEMLİ ÇİKOLATALI PUDİNG |
- 1 Yemek kaşığı prinç unu
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 3 Yemek kaşığı mısır veya buğdağ nişastası
- 1 Yemek kaşığı badem unu
- 1 Kg süt
- Üzerine süslemek için badem unu
- Prinç unu, nişasta, badem unu, kakao, süt ocakta orta ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
- Badem ununu hazır bulamazsanız, bademleri 1 saate yakın kaynar suda bekletin, kabuklarını soyun ve rondoda çekin.
- Daha yumuşak olmasını isterseniz biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
- Kaselere boşaltılır.
- Üzeri badem unu ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder