TUĞBA'NIN SÜTLÜ-MEYVELİ TATLISI
|
Çilekli Tatlı |
|
Ananaslı Tatlı |
MALZEMELER:
- 2 Yemek kaşığı un
- 2 Yemek kaşığı prinç unu
- 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 Kg süt
- 1 Paket vanillin
- 1 Paket krem şanti
- 25 Adet bebe bisküisi
ÜSTÜ:
- 1 Kg. meyve (çilek, erik, vişne, şeftali, ananas)
- 2 Yemek kaşığı nişasta
- 2-4 Yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
- Un, prinç unu, nişasta, şeker karıştırılır.
- Üzerine süt ilave edilip orta ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
- Bir taşım kaynayınca vanilin eklenir karıştırıp ocak kapatılır.
- Muhallebi soğuyunca krem şanti eklenir mikserle 5-6 dak. kadar çırpılır.
- Sütlü tatlının yarısı dikdörtgen cam veya seramik bir servis kabına dökülür.
- Bisküviler kırılır camdaki tatlıya dik dik batırılır. Geri kalan sütlü tatlı da bisküvilerin üzerine dökülüp yayılır.
- Meyve robotta çekilip püre yapılır.
- Şeker ve nişasta ile bir taşım kaynatılır.
- Sütlü tatlının üzerine dökülür.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonar servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder