28 Mayıs 2013

MARAŞ USULÜ KABAK DOLMASI / İNCE BULGURLU KABAK DOLMASI

Pişmeden Önce
Piştikten Sonra
Üzeri yoğurtlu ve biberli yağlı

MALZEMELER:
  • 1 Kg. ince kabak
  • 250-300 gr. kıyma
  • 1 Büyük çay bardağı ince bulgur
  • 1 Orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • 2 Tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • Sarımsaklı yogurt
  • Üzeri için zeytinyağ
  • Kırmızı toz veya pulbiber
HAZIRLANIŞI:
  1. Kıyma ve ince bulgur 1/2 su bardağı kadar su ile biraz yoğurulur.
  2. Rendelenmiş soğan, zeytinyağ, salça ve baharatlar eklenir ve tekrar yoğurulur.
  3. Kabakların yüzü bıçakla sıyrılır yıkanır ve ikişer parmak kalınlığında kesilen kabaklar iki tarafı da açık olacak şekilde oyulur.
  4. İçleri doldurulan kabaklar resimdeki gibi dizilir.
  5. Üzerine biraz tuz serpilir ve yarıya kadar su konur.
  6. Kabakların üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatılır ve orta ateşte yaklaşık 30 dk. pişirilir.
  7. Pişen kabaklar servis tabağına alınır üzerine arzuya gore sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökülür.
  8. En üste kızdırılmış biberli zeytinyağ gezdirilir ve servis yapılır.
 

1 yorum:

  1. Blogunuzda tariflerde cok güzel ellerinize emeklerinize saglik.Aramiza hos geldiniz.

    YanıtlaSil