Pişmeden Önce |
Piştikten Sonra |
Üzeri yoğurtlu ve biberli yağlı |
- 1 Kg. ince kabak
- 250-300 gr. kıyma
- 1 Büyük çay bardağı ince bulgur
- 1 Orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı karabiber
- 2 Tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
- 1 Yemek kaşığı salça
- 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
- Sarımsaklı yogurt
- Üzeri için zeytinyağ
- Kırmızı toz veya pulbiber
- Kıyma ve ince bulgur 1/2 su bardağı kadar su ile biraz yoğurulur.
- Rendelenmiş soğan, zeytinyağ, salça ve baharatlar eklenir ve tekrar yoğurulur.
- Kabakların yüzü bıçakla sıyrılır yıkanır ve ikişer parmak kalınlığında kesilen kabaklar iki tarafı da açık olacak şekilde oyulur.
- İçleri doldurulan kabaklar resimdeki gibi dizilir.
- Üzerine biraz tuz serpilir ve yarıya kadar su konur.
- Kabakların üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatılır ve orta ateşte yaklaşık 30 dk. pişirilir.
- Pişen kabaklar servis tabağına alınır üzerine arzuya gore sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökülür.
- En üste kızdırılmış biberli zeytinyağ gezdirilir ve servis yapılır.
Blogunuzda tariflerde cok güzel ellerinize emeklerinize saglik.Aramiza hos geldiniz.
YanıtlaSil