22 Haziran 2013

TAZE BAKLALI YOĞURT ÇORBASI

Baklalı Yoğurt Çorbası 

MALZEMELER:
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 Adet soğan
  • 200 Gr. kadar taze ve körpe bakla
  • 1/2 Demet dereotu,
  • 1 Çay kaşığı tuz,
  • 300 Gr. kadar tercihen süzme yogurt, (İsterseniz normal yogurt da kullanabilirsiniz)
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek kaşığı un
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI:
  1. Düdüklü tencerenin içinde tereyağını eritin.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin.
  3. Baklaları ayıklayıp, yıkayın, yarım cm. kalınlığında doğrayın ve kavrulmuş soğana ekleyip karıştırın.
  4. Tuzu ekleyin. (İsterseniz dereotunu ekleyin)
  5. Bir su bardağı su ekleyip 10 dak. düdüklünün pimi çıktıktan sonra pişirin.
  6. Ayrı bir tencerenin içinde yumurtayı, süzme yoğurdu ve unu biraz su ile açın. Koyu bir ayran kıvamında olsun.
  7. Pişmiş baklaları yogurt çorbanıza ekleyip karıştırarak klasik yogurt çorbası gibi pişirin.
  8. Tuzu ekleyin.
  9. Tereyağını tavada eritin, kırmızı toz biberi ekleyip biraz kavurun. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirin.
  10. Doğranmış dereotunu ister taze olarak en son çorbanın üzerine serpin ister baklalarla birlikte düdüklüde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder