Baklalı Yoğurt Çorbası |
MALZEMELER:
- 1 Yemek kaşığı tereyağ,
- 1 Adet soğan
- 200 Gr. kadar taze ve körpe bakla
- 1/2 Demet dereotu,
- 1 Çay kaşığı tuz,
- 300 Gr. kadar tercihen süzme yogurt, (İsterseniz normal yogurt da kullanabilirsiniz)
- 1 Yumurta
- 1 Yemek kaşığı un
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Yemek kaşığı tereyağ,
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Düdüklü tencerenin içinde tereyağını eritin.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin.
- Baklaları ayıklayıp, yıkayın, yarım cm. kalınlığında doğrayın ve kavrulmuş soğana ekleyip karıştırın.
- Tuzu ekleyin. (İsterseniz dereotunu ekleyin)
- Bir su bardağı su ekleyip 10 dak. düdüklünün pimi çıktıktan sonra pişirin.
- Ayrı bir tencerenin içinde yumurtayı, süzme yoğurdu ve unu biraz su ile açın. Koyu bir ayran kıvamında olsun.
- Pişmiş baklaları yogurt çorbanıza ekleyip karıştırarak klasik yogurt çorbası gibi pişirin.
- Tuzu ekleyin.
- Tereyağını tavada eritin, kırmızı toz biberi ekleyip biraz kavurun. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirin.
- Doğranmış dereotunu ister taze olarak en son çorbanın üzerine serpin ister baklalarla birlikte düdüklüde pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder