10 Haziran 2013

YUMURTALI PATLICAN KÖZLEMESİ


MALZEMELER:
  • 5-6 Adet patlıcan
  • 4 Adet biber
  • 2 Adet domates
  • 3 Adet yumurta
  • Tuz + karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağ
HAZIRLANIŞI:
  1. Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur ve doğranır.
  2. Zeytinyağında doğranmış biberler biraz kavrulur.
  3. Doğranmış domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar arada karıştırarak kavrulur.
  4. Patlıcanlar eklenir biraz karıştırıldıktan sonra tuz ve baharatlar eklenir ve 1 su bardağı kadar kaynar su eklenerek kısık ateşte kapalı olarak pişirilir.
  5. Yumurtalar bir kasede çırpılarak patlıcanlara eklenir, yumurtalar tamamen pişince altı kapatılır sıcak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder