MALZEMELER:
- 5-6 Adet patlıcan
- 4 Adet biber
- 2 Adet domates
- 3 Adet yumurta
- Tuz + karabiber
- Kırmızı pul biber
- Zeytinyağ
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur ve doğranır.
- Zeytinyağında doğranmış biberler biraz kavrulur.
- Doğranmış domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar arada karıştırarak kavrulur.
- Patlıcanlar eklenir biraz karıştırıldıktan sonra tuz ve baharatlar eklenir ve 1 su bardağı kadar kaynar su eklenerek kısık ateşte kapalı olarak pişirilir.
- Yumurtalar bir kasede çırpılarak patlıcanlara eklenir, yumurtalar tamamen pişince altı kapatılır sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder