4 Haziran 2013

MERCİMEK YEMEĞİ (4 KİŞİLİK)

Ben hafif sulu ve çok pişip dağılmamış seviyorum. Pişirme süresi olarak tam 10 dak. yetiyor arzu ederseniz daha fazla pişirebilirsiniz.
 
MALZEMELER: (4 Kişilik)
  • 1 Büyük su bardağı yeşil mercimek,
  • 1 Yemek kaşığı salça,
  • 3-4 Yemek kaşığı kıyma,
  • 1 büyük veya 2 orta boy soğan,
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ + 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 Büyük su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
  1. Mercimek 2-3 saat önceden taşları varsa ayıklanır, yıkanır ve ıslatılır. Islanan mercimek şişince içinde böcek olanlar belli olur onlar tekrar ayıklama yapılaır.
  2. Kıyma Teflon bir tavada kavrulur.
  3. Düdüklü tencere içinde orta ateşte tereyağ eritilir, zeytinyağ eklenir, doğranmış soğan eklenir ve pembeleştirilir.
  4. Tavadaki kavrulmuş kıyma eklenir, karıştırılır.
  5. Kırmızı toz biber ve salça eklenir karıştırılır.
  6. Suyu süzülen mercimekler eklenir 2-3 kez karıştırılır.
  7. Mercimekler görünmeyene kadar kaynar su eklenir.
  8. Tuz eklenir.
  9. Düdüklünün pimi çıktıktan sonra 10 dak. pişirilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder