Ben hafif sulu ve çok pişip dağılmamış seviyorum. Pişirme süresi olarak tam 10 dak. yetiyor arzu ederseniz daha fazla pişirebilirsiniz. |
- 1 Büyük su bardağı yeşil mercimek,
- 1 Yemek kaşığı salça,
- 3-4 Yemek kaşığı kıyma,
- 1 büyük veya 2 orta boy soğan,
- 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ + 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ,
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 Büyük su bardağı su
- Mercimek 2-3 saat önceden taşları varsa ayıklanır, yıkanır ve ıslatılır. Islanan mercimek şişince içinde böcek olanlar belli olur onlar tekrar ayıklama yapılaır.
- Kıyma Teflon bir tavada kavrulur.
- Düdüklü tencere içinde orta ateşte tereyağ eritilir, zeytinyağ eklenir, doğranmış soğan eklenir ve pembeleştirilir.
- Tavadaki kavrulmuş kıyma eklenir, karıştırılır.
- Kırmızı toz biber ve salça eklenir karıştırılır.
- Suyu süzülen mercimekler eklenir 2-3 kez karıştırılır.
- Mercimekler görünmeyene kadar kaynar su eklenir.
- Tuz eklenir.
- Düdüklünün pimi çıktıktan sonra 10 dak. pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder