Kurabiyeler pişmeden önce |
Kurabiyeler piştikten sonra sıcakken |
Kurabiyeler yemeye hazır... Ham... |
MALZEMELER:
- 1,5 Su bardağı şeker,
- 2 yumurta,
- 230 Gr. tereyağı,
- 3 Su bardağı yulaf ezmesi,
- 1,5 Su bardağı un,
- 1 Yemek kaşığı kabartma tozu,
- 1 Paket vanilin,
- 1,5 Su bardağı üzüm,
- 1 Su bardağı ceviz,
- 1 Tatlı kaşığı tarçın,
- Yumurta, şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle krema haline gelinceye kadar çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
- Yağlı kağıda yukarıdaki gibi iri birer ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar bırakın.
- 170 C de 12-15 dak. pişirin.
- Tepsiyi çıkarttıktan sonra 10 dak. kurabiyelerin ılımasını bekleyin.
- Kurabiyeler tam soğumadan ılıkken toplayın ve ağzı kapanacak bir kaba ya da bir tenekeye alın. İyice soğuyunca tenekenin kapağını kapatın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder