2 Haziran 2013

ÜZÜMLÜ-YULAFLI KURABİYE


Kurabiyeler pişmeden önce
Kurabiyeler piştikten sonra sıcakken

Kurabiyeler yemeye hazır... Ham...

MALZEMELER:
  •   1,5 Su bardağı şeker,
  •   2  yumurta,
  •   230 Gr. tereyağı,
  •   3 Su bardağı  yulaf ezmesi,
  •   1,5 Su bardağı un,
  •   1 Yemek kaşığı kabartma tozu, 
  •   1 Paket vanilin,
  •   1,5 Su bardağı üzüm,
  •   1 Su bardağı ceviz,
  •   1 Tatlı kaşığı tarçın,
HAZIRLANIŞI:
  1. Yumurta, şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle krema haline gelinceye kadar çırpın.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
  3. Yağlı kağıda yukarıdaki gibi iri birer ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar bırakın.
  4. 170 C de 12-15 dak. pişirin.
  5. Tepsiyi çıkarttıktan sonra 10 dak. kurabiyelerin ılımasını bekleyin.
  6. Kurabiyeler tam soğumadan ılıkken toplayın ve ağzı kapanacak bir kaba ya da bir tenekeye alın. İyice soğuyunca tenekenin kapağını kapatın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder