MALZEMELER:
- 1 Su bardağı bir gece önceden ıslatılmış kırmızı fasülye
- 3 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet roka
- 1/2 demet dereotu
- biraz taze nane
- küp küp doğranmış salatalık turşusu
- tuz
- karabiber
- zeytinyağı
- limon
- arzuya göre kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:
- Fasülyeleri düdüklü tencerede 15' haşlayın ve soğumaya bırkın.
- Fasülyeler haşlanırken tüm yeşillikleri (arzuya göre istediklerinizi ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz) yıkayın süzün ve doğrayın
- Soğuyan fasülyeleri, yeşillikleri, turşuyu, baharatları, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırın
- Hemen servis yapın ya da servis yapacağınız zaman tuzunu ve limonunu ekleyin
İçinde fazladan doğranmış salatalık turşusu var. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder