|
Keşkül |
MALZEMELER:
- 1 kg. süt
- 1 küçük su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı badem içi
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilin
- üzerini süslemek için şam fıstığı
HAZIRLIK:
- Hazır badem ununuz yoksa bademleri kaynar suda 10 dak. bekletin, kabuklarını soyun rondoda unufak oluncaya kadar çekin.
- Şekeri, nişastayı, badem tozunu, karıştırın
- Yumurta sarısını ve sütü ilave edip ocakta karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.1-2 dak. kaynatın.
- Vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.
- Keşkülü kaselere biraz yukarıdan boşaltınki üzerinde kabarcıklar oluşsun.
- Soğuyunca üzerini şam fıstığıyla süsleyin.
Bu kolay ve hafif tatlıyı özellikle Ramazan'da tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder