ELMALI KEK
MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı toz şeker
- 4 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 Su bardağı un
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- 1 Paket vanilin
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Su bardağı ceviz
- 3 Adet küçük küçük doğranmış elma
HAZIRLANIŞI:
- Oda sıcaklığındaki yumurtayla toz şekeri 5' mikserle çırp.
- Yağı ekle karıştır.
- Unu, tarçını, vanilini, kabartma tozunu, eleyerek ekle kaşıkla karıştır.
- Cevizi ve elmaları ekle karıştır
- Yağlanmış fırın kabına dök veya muffin kağıtları kullan.
- Üstüne bir avuç esmer toz şeker, biraz da tarçın serp
- Önceden ısıtılmış fırında 30-40' pişene kadar pişirin.
Son derece hafif bir kek oluyor. Elmalar keki çok yumuşak tutuyor. Tarçını da seviyorsanız bu tarifi kaçırmayın mutlaka deneyin derim.
YanıtlaSil