13 Aralık 2010

ELMALI KEK


MALZEMELER:

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı toz şeker
  • 4 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 Su bardağı un
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Paket vanilin
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı ceviz
  • 3 Adet küçük küçük doğranmış elma
HAZIRLANIŞI:
  1. Oda sıcaklığındaki yumurtayla toz şekeri 5' mikserle çırp.
  2. Yağı ekle karıştır.
  3. Unu, tarçını, vanilini, kabartma tozunu, eleyerek ekle kaşıkla karıştır.
  4. Cevizi ve  elmaları ekle karıştır
  5. Yağlanmış fırın kabına dök veya  muffin kağıtları kullan.
  6. Üstüne bir avuç esmer toz şeker, biraz da tarçın serp
  7. Önceden ısıtılmış fırında 30-40' pişene kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Son derece hafif bir kek oluyor. Elmalar keki çok yumuşak tutuyor. Tarçını da seviyorsanız bu tarifi kaçırmayın mutlaka deneyin derim.

    YanıtlaSil