- İstediğiniz kadar ayva
- Her yarım ayva için 1 yemek kaşığı toz şeker
- Ayvanın çekirdekleri ve biraz kabuğu
- Krema veya kaymak
- Süslemlek için ceviz
YAPILIŞI:
- Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye kesip içini ayıklayın
- Düdüklü tencereye yerleştirin. Üstüne toz şekeri serpin
- Renk vermesi için çekirdeklerini, şerbetinin kıvamlı olması için kabuklarından birkaç parça koyun
- 3-4 yemek kaşığı su koyup düdüklüyü orta ateş üstüne koyun.
- Düdüklünün pimi çıktıktan sonra veya eski modellerde düdüğü koyduktan sonra altını biraz daha kısın ve 5' sonra ocaktan alın.
- Pişen ve soğuyan ayvaları servis tabağına alın ister resimdeki gibi ister çukurlarını cevizle doldurup üstüne krema koyarak servis yapın.
PÜF NOKTA:
Ayvaların daha renkli olması için düdüklü tencerenin kapağını soğuyana kadar açmayın. Ya da daha kırmızı renkli olmasını istiyorsanız gıda boyası kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder