12 Aralık 2010

AYVA TATLISI

.


MALZEMELER:
  • İstediğiniz kadar ayva
  • Her yarım ayva için 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Ayvanın çekirdekleri ve biraz kabuğu
  • Krema veya kaymak
  • Süslemlek için ceviz

YAPILIŞI:

  1. Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye kesip içini ayıklayın
  2. Düdüklü tencereye yerleştirin. Üstüne toz şekeri serpin
  3. Renk vermesi için çekirdeklerini, şerbetinin kıvamlı olması için kabuklarından birkaç parça koyun
  4. 3-4 yemek kaşığı su koyup düdüklüyü orta ateş üstüne koyun.
  5. Düdüklünün pimi çıktıktan sonra veya eski modellerde düdüğü koyduktan sonra altını biraz daha kısın ve 5' sonra ocaktan alın.
  6. Pişen ve soğuyan ayvaları servis tabağına alın ister resimdeki gibi ister çukurlarını cevizle doldurup üstüne krema koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.

PÜF NOKTA:
Ayvaların daha  renkli olması için düdüklü tencerenin kapağını soğuyana kadar açmayın. Ya da daha kırmızı renkli olmasını istiyorsanız gıda boyası kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder