MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
AFİYET ŞEKER BAL OLSUN...
- 5 Su bardağı su
- 3 Yumurta
- 3 Limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1,5 Su bardağı şeker
- 5 Yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 1 Paket pötibör bisküvi
HAZIRLANIŞI:
- Limon kabuğu rendesiyle şekeri birkaç dakika elinizle ofalayın yani yoğurun.(Kayseri deyimi:)))
- Suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
- Süzgeçten geçirip limon rendelerini içinden alın.
- Yumurtayı mikserle çırpın.
- Nişastayı, yumurtayı, limon suyunu ve süzgeçten geçmiş şekerli suyu ocakta karıştırarak kaynatın.
- Kaynayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Borcama bir sıra bisküvi dizin limonlu peltenin yarısını dökün, bir sıra daha bisküvi dizin geri kalan pelteyi de dökün.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
AFİYET ŞEKER BAL OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder