14 Kasım 2011

YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTELİ ÇORBA


MALZEMELER:
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Orta boy soğan
  • 1 Büyük çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 Su bardağı münkünse ev yapımı erişte
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Tatlı kaşığı nane
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 1,5 lt. su varsa birazı et suyu

HAZIRLANIŞI:
  1. Yeşil mercimek büyük bir tencerede haşlanır.
  2. Diğer tarafta teflon tavada tereyağ eritilir minik minik doğranmış veya rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kavrulur. Kırmızı biber atılır karıştırılır. Salçalar eklenir karıştırılır. Nane eklenir karıştırılır.
  3. Haşlanan yeşil mercimeğin kara suyu dökülür.
  4. 1,5 lt.lik kaynar su+et suyu karışımı eklenir.
  5. Tavada sotelenmiş soğan salça karışımı eklenir.
  6. Erişte ve tuz eklenir erişteler pişene kadar kaynatılır.
  7. Su miktarı arzuya göre arttırılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder