- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 1 Orta boy soğan
- 1 Büyük çay bardağı yeşil mercimek
- 1 Su bardağı münkünse ev yapımı erişte
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 Yemek kaşığı biber salçası
- 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 Tatlı kaşığı nane
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 1,5 lt. su varsa birazı et suyu
HAZIRLANIŞI:
- Yeşil mercimek büyük bir tencerede haşlanır.
- Diğer tarafta teflon tavada tereyağ eritilir minik minik doğranmış veya rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kavrulur. Kırmızı biber atılır karıştırılır. Salçalar eklenir karıştırılır. Nane eklenir karıştırılır.
- Haşlanan yeşil mercimeğin kara suyu dökülür.
- 1,5 lt.lik kaynar su+et suyu karışımı eklenir.
- Tavada sotelenmiş soğan salça karışımı eklenir.
- Erişte ve tuz eklenir erişteler pişene kadar kaynatılır.
- Su miktarı arzuya göre arttırılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder